29 Eylül 2011 Perşembe

Proje Yönetimi Zirvesi - Eylül 2011 İzlenimleri

Geçtiğimiz hafta PMI-TR tarafından düzenlenen Proje Yönetimi Zirvesi 2011 etkinliğine katıldım. Etkinlik sonundaki izlenimlerim şöyle:

Etkinliğin temel konusu Proje Yönetimi - Stratejik Yetkinlik idi. Sunumlar genel olarak amaca yönelik sunumlar olsa da ilgi çeken 1-2 tane sunum vardı. Tüm sunumların ortak özelliği ise yeni nesil proje yöneticiliği ve projelerin şirketlerin stratejik hedefleri ile uyumluluğu idi.

Artık Proje Yöneticilerinden beklenen yalnızca projeleri zamanında, bütçesinde ve kapsamı dahilinde başarı ile tamamlamaları değil, şirketinin stratejik hedefleri doğrultusunda ilerletmek ve o hedeflerle uyumlu bir şekilde tamamlamak.

Bu gözle bakıldığında projeler ve bunların yönetiminde yeni beklentiler ortaya çıkıyor :

1. proje çıktıları ve iş etkisi kalitesi yüksek projeler yapılmalı.
2. proje verileri çok kaliteli ve sağlıklı olarak sunulmalı.
3. iletişimin önemi daha da artıyor
4. projeler yalnızca bir proje olmaktan çıkıp, projede yer alan kişilerin deneyim kazanma beklentilerini karşılamalı.
5. projeler ve bu projelerin yöneticileri kurumlardaki değişime liderlik etmeli

Bu beklentiler ve kavramlardan yola çıkarak, artık kurumların stratejilerini de baştan gözden geçirmeleri ve bu stratejiler ile yol haritalarında yer alan projelerin uyumluluğunu yakından takip etmeleri gerekli. Bir şirket patronunun (CEO) bilgisi olmayan bir projenin başarı ile tamamlansa bile stratejilerle uyumlu olmadığı sürece başarılı bir proje olarak nitelendirilmesi pek mümkün görünmüyor.

Bu tip bir yaklaşım değişikliği beraberinde mevcut yetkilerinden daha üst yetkilerle donatılmış proje yöneticilerinin de görevlendirilmesini gerektirecektir.

Bu değişim aslında çok da yeni bir konu değil. Fakat bu değişimden yola çıkarak belki de şirketlerin proje organizasyonlarını, proje yönetim ofisi yapılarını da değiştirmeleri gerekebilir ilerleyen dönemde. Örneğin BT birimleri içine sıkışmış proje ofisleri yerine, kurum geneline yayılan proje ofisleri oluşturulması gündeme gelebilir. Kimi kurum bu dönüşüme farklı isimlerle de olsa (Değişim Yönetimi, Stratejik Planlama vb.) başladı bile. Hatta bu şekildeki bir dönüşüm, projelerin ve bunların stratejik planlara uyumunu tüm kurum genelinde takibinin sağlanması amacı ile üst yönetim seviyesinde temsil makamlarının da oluşturulmasını gündeme getirecektir. Belki de artık CEO, CIO, CFO gibi kavramların yanında CPO (Chief Project Officer) kavramı da gündeme gelmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder